Omgeving Vakantiewoning Wilde Wingerd Balen

De Keiheuvelwandeling

De Keiheuvelwandeling werd in 2018 door Toerisme Provincie Antwerpen verkozen tot Wandeling van het jaar. In 2019 eindigde de Keiheuvelwandeling als eerste in de verkiezing ‘Mooiste wandeling van het land' van VAB Magazine.

Op het lange traject van 11,6 km (in te korten tot 5 km) ontdek je de mooiste plekjes van natuurgebied De Most-Keiheuvel. Bijzonder aan dit gebied is de combinatie van 2 totaal verschillende natuurkernen die naadloos op elkaar aansluiten. De Most is een uiterst nat valleigebied, terwijl de hoger gelegen Keiheuvel juist gekenmerkt wordt door droge open landduinen, heide en dennenbossen.
De Schepswandeling

Wandeling van het Jaar 2012. De Schepswandeling is een zalige tocht van 6,9 km langs het wandeltraject Kempense Landduinen (wandelknooppunt 52). De wandeling voert je door het hart van natuurgebied Scheps, een juweeltje van een beekvallei. Eeuwenlang hebben waterlopen het landschap geboetseerd en dat doen ze nu nog steeds. Hier geniet je volop van de natuur. Met wat geluk kan je trekvogels spotten achter de vogelkijkwand. Over een moeras is een knuppelpad aangelegd; leuk om hier over te lopen. Op ‘het eilandje’ kan je picknicken.

Persoonlijk vinden wij dit het mooiste pad in de wijde omgeving. Informeer echter steeds of het toegankelijk is, bij felle regen kan het hele gebied overstromen.

Fietsen Vakantiewoning Wilde Wingerd Balen

Fietsen door de Bomen
in Bosland

Op 10 km van de Vakantiewoning Wilde Wingerd ligt “Fietsen door de Bomen in Bosland”, een unieke fietsbeleving waarbij je tot op 10 meter hoogte tussen de bomen fietst.


Fietsen Vakantiewoning Wilde Wingerd Balen


Logeren in Vakantiewoning Wilde Wingerd?

Verblijven in Vakantiewoning Wilde Wingerd en op ontdekkingstocht in de Kempen? Bekijk de beschikbare data, prik een datum en reserveer uw verblijf online.


Reserveer nu