Natuurgebieden omgeving Balen

Het Grote Netewoud

“In het hart van de Kempen, tussen Balen, Meerhout, Geel en Mol slingert de Grote Nete door het landschap. Langs de Grote Nete herstelden Natuurpunt en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) al flink wat natuur en zijn er dankzij de inzet van talrijke vrijwilligers prachtige natuurgebieden ontstaan, Bels Broek en Heide, Griesbroek, Scheps, De Vennen en De Most – Keiheuvel. Natuurpunt en het ANB willen, samen met verschillende partners, de volgende jaren die gebieden met elkaar verbinden zodat er één grote brok natuur ontstaat: het Grote Netewoud. Geniet alvast van unieke stuifduinen, zeldzame broekbossen, bloemrijke graslanden en mooie heide!” zo begint de wandelgids “Het Grote Netewoud” van natuurpunt.
Natuurgebieden omgeving Balen

De Sahara in Bosland

Een moderne stilistische brugconstructie is dé toegangspoort naar het natuur- en wandelgebied De Sahara. Het gebied doet zijn naam alle eer aan. Op slechts 13 km afstand van de Vakantiewoning Wilde Wingerd ligt de grote zandvlakte die lijkt op een miniatuurwoestijn. Maar er zijn ook helderblauwe meren, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. De 30 meter hoge uitkijktoren is gedrapeerd in touwen. Zij weerspiegelen het lijnenspel van de duinen in de Sahara.Logeren in Vakantiewoning Wilde Wingerd?

Verblijven in Vakantiewoning Wilde Wingerd en op ontdekkingstocht in de Kempen? Bekijk de beschikbare data, prik een datum en reserveer uw verblijf online.


Reserveer nu